Technologie

De Binar Ionization Technology afgekort (BIT) was tot voor kort nog niet beschikbaar in Noord-Europa, maar Ster-Pharma Cleaning kan u deze “state-of-the-art-technologie” nu wel aanbieden. Dit maakt ons als bedrijf uniek in het geografische werkgebied van SPC, waaronder de Benelux. Er zijn vele bedrijven die het middel waterstofperoxide (H2O2) tijdens hun reinigingsprocessen gebruiken. Maar, wat maakt onze techniek met H2Onu zo bijzonder?

Een gepatenteerde technologie, erkend en goedgekeurd door de FDA, tevens EPA geregistreerd, is afkomstig uit Amerika en zorgt ervoor dat geïoniseerde waterstofperoxide tot een (minimaal) Log 6 reductie alle micro-organismen zoals bacteriën, virussen en schimmels volledig vernietigen tot in de kern aan toe, waardoor uw ruimte na behandeling volledig gedesinfecteerd en gesteriliseerd is.

Ons geavanceerde biodecontaminatie-proces maakt decontamineren van ruimten door deze nieuwe revolutionaire vinding tot een ongekend succes en zal dan ook van enorme toegevoegde waarde zijn binnen uw procesvoering.

Deze nieuwe technologie is op een breed spectrum van toepassing: farmaceutische industrie, ziekenhuizen, cleanrooms, cruise schepen, vliegtuigen, hotels, tandartsenpraktijken, HVAC installaties, maar binnen de voedingsmiddelen industrie en de halfgeleider industrie. Kortom, overal waar geconditioneerde waarden essentieel zijn waarbij hygiëne een essentiële rol speelt.

Door het gebruik van een zeer laag percentage aan waterstofperoxide kan uw apparatuur in de ruimte blijven staan en is nevenschade aan elektrische apparatuur uitgesloten. De technologie is geheel gevalideerd en voldoet aan GMP eisen en is onderbouwd door diversen laboratoria en overheden.

 

TOMI ™ Environmental Solutions, Inc. is een bedrijf dat zich wereldwijd bezighoudt met bacterie decontaminatie en infectieziektebestrijding en voorziet in milieuoplossingen voor de decontaminatie van oppervlakken binnenshuis door productie, verkoop en licenties van ons belangrijkste platform van producten op basis van waterstofperoxide die Binary Ionization Technology® gebruiken (BIT ™ ), een state-of-the-art technologie voor de productie van zijn desinfecterende / decontaminate mist / fog vertegenwoordigd door het merk TOMI ™ SteraMist ™.

Binary Ionization Technology® (BIT ™) en het SteraMist ™ -platform zijn ontwikkeld in samenwerking met het Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) en een grote Amerikaanse defensie-aannemer, in reactie op Amerithrax (anthrax-aanvallen) na 9/11/2001 om te handelen met een scala aan chemische en biologische bedreigingen terwijl het veilig is voor gebruik op een breed scala aan materialen, waaronder delicate elektronica.

Binary Ionization Technology® (BIT ™) is een gepatenteerd tweetrapsproces dat een 7,8% waterstofperoxideoplossing activeert en ioniseert. De fijne nevel / mist wordt geactiveerd geïoniseerd waterstofperoxide (AIHP) genoemd. AIHP bevat een hoge concentratie reactieve zuurstofspecies (ROS), bestaande uit voornamelijk hydroxylradicalen, die pathogene organismen beschadigen door oxidatie van eiwitten, koolhydraten en lipiden. Dit leidt tot cellulaire disruptie en / of disfunctie en maakt desinfectie / decontaminatie in doelgebieden en grote ruimtes mogelijk.

Ster-Pharma Cleaning gebruikt een ideaal bio-decontaminatiesysteem voor het steriliseren van aseptische omgeving, waaronder cleanrooms, transferkamers en pasboxen, SteraMist ™ BIT ™ is zeer effectief tegen veel van de moeilijkst dodelijke en dodelijke microbiële ziekteverwekkers en biologische agentia die de mens kent, waaronder o.a. Geobacillus stearothermophilus, Clostridium difficile sporen, Staphylococcus, Methicilline Resistente Staphylococcus aureus, Penicilline Resistente Tuberculose, Ebola, Bacillus anthracis, VX-gas en Zwavelmosterd.

Video demonstratie